Poročni cvetlični trendi 2016 – Pisano naj bo!!

Pričela se je pomlad in s pomladjo smo zakorakali tudi v sezono porok. Kot vsako leto doslej, so tudi letos podane nove smernice v poročni floristiki. In prav letos, drage neveste, lahko pustite domišljiji prosto pot, saj so novi trendi nadvse drzni in zanimivi.

Že kar nekaj let so bili moderni strnjeni šopki pravilnih oblik v pastelnih barvah, letošnji šopki pa so zelo pisani ali razgibani. Izžarevajo veselje, drznost in željo po drugačnem. In to velja za celovito poročno cvetlično dekoracijo, saj se lahko poigrate s cvetjem ali pa samo s posodami in dodatki. Naj vam te trende na kratko predstavimo.

SORBET

Ta stil je moderen in živahen. Vključuje geometrijske vzorce, dodatke jeansa in platna, blaga s potiskom cvetlic. Uporabljajo se pisane keramične posode, steklene vaze, pluta in les, vse v modernih oblikah. Cvetlični izdelki so v svetlo in temno rumeni, svetlo zeleni, svetlo in temno modri, oranžno rdeči in barvi sivke. Uporabijo se nežni in zamolkli sklopi cvetja in dodajo dodatki živih, močnih barv.

 

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

SIJAJ

Je eleganten in formalen. Vključujejo se pozlačeni, bakreni in kovinski dodatki, bleščice, ogledalca, vse pa je postavljeno v srebrne kozarce, steklene prozorne vaze, v keramiko v črni in zlati barvi. Ta stil je drugačen, saj izstopa s svojimi drznimi oblikami, linijami in postavitvijo. Uporablja se cvetje v beli, umazano beli, bež barvi in dodajajo bakreni, zlati in srebrni dodatki.

RAZKOŠJE

Prefinjen vrtni slog z bogatimi teksturami vključuje cvetje, za katerega se zdi, da je bilo ravnokar nabrano na vrtu. Dodano je jagodičevje, sočnice in lepi listi različnih oblik in barv, vse skupaj pa je postavljeno v vintage steklo, pozlačene sklede, lesene posode ravnih linij z zlatimi dodatki. Kot dekoracija se vključujejo zlati svečniki, medeninasti dodatki, lanterne, žamet, saten in laneno platno. Barve cvetja so v vseh odtenkih roza, kožna, rjava in siva.

FESTIVAL

Je neformalen, malo boemski in izredno barvit slog. Cvetje se pojavlja v skupinah, brez jasnih linij in izžareva živahnost in igrivost. Vaze in posode so lahko lesene in lončene. Zaželena je tudi živobarvna keramika in barvno steklo. Ta slog se zaokroži z etnično navdihnjenimi potiski, barvanimi lesenimi izdelki, perjem, prejo in trakovi. Cvetje je živih barv, vse od temno modre, turkizne, oranžne, zelene, rumene do živo roza in barve sivke.

 Tako! To je nekaj smernic za letošnje leto. Vseeno pa naj velja, da mora biti tako slog dekoracije kot cvetje všeč vam in če se ne najdete v nobeni izmed ponujenih smernic, izberite takšno dekoracijo, barve in cvetje, ki je všeč vam.

 

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

Kolektiv cvetličarne Zvonček